Godt håndværk.

Det gode håndværk består af håndværksmæssig korrekt udført arbejde, med materialer af god kvalitet.

Nyt stråtag

Et nyt stråtag på 30 cm tykkelse, består inderst af et bindelag på ca. 15 cm, hvor stråene bliver bundet fast til trækonstruktionen og yderst af et slidlag på ca. 15 cm. Taget slides udefra gennem biologiske nedbrydning og solens violette stråler. Når slidlaget er væk, og trådene som taget er bundet fast med, kan ses skal taget skiftes.

Et godt stråtag er et tag, som holder længe og samtidig tager sig godt og præsentabelt ud. Hvis stråtaget skal være bæredygtigt og rentabelt, skal det være opbygget således, at vandet bliver på ydersiden og trænger så lidt ind i taget som muligt. Det kan lyde indlysende, men det er ikke altid lige let, - det kræver en håndværksmæssig uddannelse og udvalgte materialer at opbygge et langtidsholdbart stråtag.

Den håndværksmæssige udførelse af nyt stråtag

Der er flere ting ved den håndværksmæssige udførelse af et nyt stråtag, der har betydning for tagets holdbarhed.
Her nævnes de vigtigste i prioriteret rækkefølge: Stråtagets og det enkelte strås hældning, rørenes tæthed og kvalitet og desuden slidlagets tykkelse.

Mht. til rygninger, er det meget egnsbetonet hvad der bruges. På vestkysten er det mest med lyng, - der bliver også brugt lidt græstørv og i de seneste , vel snart 10 år er der nogle få som har prøvet med kobber. Kobber er den dyreste løsning nu og her (ingen ved hvad der sker på en 30 årig periode, - endnu).

Kobber blev ikke kun for sin holdbarhed indført, - det er også et ønske om at virke mod mos og algedannelser.
Vi vil gerne have vandet til at løbe, så hurtigt af stråtaget som muligt, så hjælper det ikke med mos, for det bremser vandet. -  jo renere og jo stejlere, desto bedre.

Vi tækker fra Gedser til Skagen

I København, Aarhus, Odense, Aalborg, Esbjerg - nord, syd, øst og vest.
Men specielt Hvide Sande, Nymindegab, Blåvand, Henne Strand, Vejers Strand, Nørre Nebel, Vedersø, Søndervig, Husby, Løkken og Fanø.

Kontakt os direkte på: ☎ 40 44 92 14