Hvad er levetiden på stråtag?

Ønsker du at vide mere om levetiden på stråtag?

Når man går og gør sig overvejelser om, hvorvidt man skal have et stråtag, så er det en god ide at vide, hvor lang tid taget vil holde. Vi plejer altid at fortælle vores kunder, at de kan forvente at levetiden på deres stråtag er fra 40 år og opefter. Du kan derfor være sikker på, at du får et tag der kan holde i mange år fremad. 

Vigtigt er dog at nævne, at når man køber et stråtag, så har man at gøre med et tag af naturmateriale. Dette vil ligesom alt andet organisk materiale blive påvirket af tidens tegn. Det er derfor ikke helt nemt at give et konkret svar på, hvor mange år et stråtag holder, hvorfor vi plejer at sige minimum 40 år. Vi ved dog at under de rigtige forhold mm. vil taget kunne holde mellem 40+ til 60 år.

Kontakt os og hør mere

Hvilke faktorer kan afgøre levetiden på et stråtag?

Som sagt er det ikke helt nemt at tidsbestemme levetiden på stråtag. Som kompetente fagfolk ved vi, at der findes mange forskellige faktorer, der alle har en indflydelse på, hvor længe et stråtag vil holde.

Herunder har vi nævnt nogle af de faktorer, der har en indflydelse på levetiden af dit nye stråtag:

  • Omgivelserne omkring dit hus er vigtige. Hvor tæt andre træer og buske står på dit hus har faktisk  indflydelse på levetiden på stråtag. Hvis man f.eks. har et højt træ tæt på ens hus, så er der chance for at det efter regnvejr kan stå og dryppe ned på taget, eller at træets grene kan skurre mod taget.
  • Det danske vind og vejr har også stor indflydelse på levetiden, da ekstremt vejr og stormvejr kan medføre skader på stråtaget.
  • Selve hældningen af dit stråtag påvirker levetiden, da et stejlt stråtag har en længere levetiden, da eventuelt regnvand lettere kan rende ned af taget. Vi anbefaler derfor, at du som minimum får lavet en hældning på 45 grader på dit stråtag.
  • Alt efter hvilken retning dit stråtag vender, så vil levetiden også påvirkes af dette. Hvis stråtaget f.eks. er nordvendt, vil det have større problemer med alger og mos. Dette skyldes at denne tagflade ikke får sol på samme måde som sydsiden af stråtaget gør.
  • Et veludført stråtag er der mest klimavenlige og bæredygtige tag man kan vælge.

Kontakt os og hør mere om levetiden på stråtag

Hvis du har brug for råd og vejledning til hvordan du får dit stråtag til at holde længere, så er du meget velkommen til at kontakte os. Du kan ringe til os på 40 44 92 14 eller sende en mail til bh@bohenriksen.dk. Alternativt er du også velkommen til at benytte vores kontaktformular her på siden. Vi glæder os til at høre fra dig.